Zhodnocení podzimní sezóny 2019

26.11.2019 13:49

Podzimní část mistrovských soutěží všech našich týmů je již za námi. Čeká nás zimní přestávka a po novém roce příprava na jarní půlsezónu ročníku 2019/20. Pojďme na stručné hodnocení podzimu.

Zisk 28 bodů v krajské 1.B třídě skupiny E znamená pro A-tým výborné druhé místo. Čtyřbodová ztráta na první SK Černolice není propastná. V létě posílili široký kádr Stanislav Hřebeček a Jan Měchura. Když přijdou noví hráči, všichni jsou najednou namotivovaní, chtějí ukázat, že patří do základní sestavy. To se stalo i u nás, tím pádem se začala výkonnost zvedat. Na podzim předvádělo áčko až na dvě zaváhání pohledný, kombinační a bojovný fotbal, který se musel líbit. Velmi podstatné je to, aby hráči na sobě nepřestávali pracovat. Když přijde uspokojení, tak to je to nejhorší. Důležitým faktorem je, aby fungovala kabina, aby v ní nebyl rušivý element, což se povedlo. Dalším bodem je přesvědčit hráče o jejich kvalitách. Tedy otázka sebevědomí, víry ve své schopnosti, což je možná to nejdůležitější. Aby věřili, že jsou schopní se poměřit s nejlepšími. Pravidelně se snažíme dávat prostor našim odchovancům, kteří dokazují a naznačují, že by se mohli posunovat výš. Trochu nám chybí větší klid v útočné fázi, správné rozhodování, kdy jít do většího rizika a kdy zachovat větší klid. Každopádně nás na jaře čeká ještě třináct kol.

 

Druhá sezóna obou dorosteneckých týmů v Krajském přeboru Středočeského kraje skupiny A je značně komplikovaná a složitá. V létě převzal starší dorost U-19 na postu trenéra bývalý ligový hráč Tibor Notin. Krátká letní příprava proběhla v rámci možností a mistrovská utkání, která začala již 18. srpna, byla příslibem do nové sezóny. Jenže zmýlená neplatí, někteří starší dorostenci místo toho, aby si svoji poslední sezónu v dorostu užili a měli z ní radost a pohodu, přestali chodit na tréninky. Po relativně krátkém čase jako reakci na tréninkovou morálku některých dorostenců Tibor Notin odstoupil a tým zůstal bez trenéra. Jeho roli se pokusil převzít vedoucí týmu Robert Uksa, ale kvůli časovému vytížení a řadě dalších objektivních skutečností, se mu nepodařilo Tibora Notina nahradit. Někteří dorostenci poté v průběhu podzimu přestali chodit i na utkání. Tým byl po celý podzim doplňován mladšími dorostenci, kteří se snažili popasovat s touto náročnou rolí, ale fyzický a věkový rozdíl, v některých případech více než tři roky, se jim v plné míře nepodařilo zvládnout. Přišla série sedmi porážek v řadě, která krizi týmu jenom prohloubila. Poslední dvě kola sice znamenala zisk čtyř bodů, ale blýskání na lepší časy to rozhodně neznamená. Mladší dorost U-17 si výsledkově vedl obdobně, několik hráčů nastupovalo pravidelně za starší tým a pak už jim nezbývaly síly při jejich utkání, které se hraje následně po utkání staršího dorostu. Novou komplikací je skutečnost, že trenér mladšího dorostu Martin Sochacký odjíždí dlouhodobě do zahraničí a končí u mladšího dorostu. Přejeme mu naplnění jeho představ a získání mnoha cenných zkušeností při dlouhodobém pobytu v cizině! Starší dorost U-19 přezimuje na 8. místě s 13 body, mladší dorost U-17 též na 8. příčce s 10 body.

Starší žáci v krajské 1.A třídě skupiny A skončili po podzimu na 8. místě s 12 body. V tomto týmu se rýsují někteří hráči s perspektivou do budoucna.

Mladší žáci U-13 udělali během podzimu velký výkonnostní progres a obsadili v Okresním přeboru Prahy-západ 2. místo. Trio Petr Kalivoda, Lukáš Pořízek a nově Milan Zevl odvádí dobrou práci s reálnou perspektivou na další a širší rozvoj naší žákovské základny.

Plány na jaro jsou jasné. U obou týmů dorostu angažování dvou trenérů a stabilizace jejich kádru. Dávat nadále prostor v A-týmu našim odchovancům, aby postupně získávali praxi a zkušenosti v dospělém fotbalu. Dalším podstatným cílem je jednoznačně stabilizace rozpočtu klubu, tj. v roce 2020 udržet vyrovnaný rozpočet. Během jara předpokládáme návštěvu z partnerské obce a klubu Rot-Weiss Ailertchen ze SRN a dále sehrání přátelského utkání s klubem z Izraele, jejichž návštěvy na našem hřišti se již stávají tradicí. Na 30.4.2020 plánujeme uspořádání dětské diskotéky – Dětský diskoslet čarodejnic na našem hřišti. Není toho před námi málo, náš záměr je jasný - motivace a zapojení co nejširšího okruhu dětí do aktivního pohybu a sportování, přinášet uspokojení a radost jak pro hráče, funkcionáře, tak i pro širokou fanouškovskou základnu.

Veselé Vánoce a mnoho zdraví, štěstí, spokojenosti a úspěchů v novém roce 2020!