V Letech „kopali“ Panenka, Dobiáš, Kuka i Siegl

23.09.2023 10:19

90 let FK Lety - v Letech „kopali“ Panenka, Dobiáš, Kuka i Siegl

 

Antonín Panenka, Karol Dobiáš, Jozef Chovanec, Pavel Kuka, Horst Siegl, Lukáš Zelenka…  V sobotu 19. srpna se to na hřišti FK Lety hvězdnými fotbalovými osobnostmi jen hemžilo. FK Lety je pozval při příležitosti 90 let od svého založení. Celodenní akci zahájil v 11 hodin turnaj přípravek za patronátu fotbalového internacionála a někdejšího kapitána Sparty Jozefa Chovance. Kromě domácích se ho zúčastnily týmy Sokola Dobřichovice, FK Mníšek a MFK Dobříš.

Odpoledne změřila své síly stará garda FK Lety se Sigi teamem. V jeho dresu se představila plejáda skvělých fotbalistů historie jako Antonín Panenka, Karol Dobiáš, Pavel Kuka, Horst Siegl, Lukáš Zelenka, Lukáš Hartig a další výborní fotbalisté. Nechyběl ani herec a moderátor Jakub Kohák. Jak vyplývá z názvu týmu, jeho duší a zakladatelem je Horst Siegl, jež patří k nejúspěšnějším střelcům historie české a československé ligy. Je čtyřnásobným králem střelců české ligy a ve své bohaté kariéře nastřílel 176 ligových a 7 reprezentačních gólů. Letovští „staří pánové“ ale byli tomuto hvězdnému výběru rovnocenným soupeřem - zápas skončil nerozhodně 7:7. O poločase se konala dražba dresů s podpisy hráčů ligových týmů Slavie, Sparty a Bohemians. Jsme přesvědčeni, že vydražené dresy našich nejvýznamnějších týmů naší fotbalové historie i současnosti přinesou svým novým majitelům velkou radost.

Nakonec od 17 hodin došlo na první mistrovské utkání A-týmu FK Lety s SK Petrovice u Sedlčan. Tím ale program oslav nekončil, po utkání A-mužstva byl připraven společenský večer nejen pro fanoušky fotbalu, ale pro všechny Letováky a ostatní návštěvníky, kteří strávili příjemný večer, který se protáhl dlouho přes půlnoc.

Závěrem lze konstatovat, že se oslavy 90 let letovského fotbalu opravdu vydařily.