Sezóna 2017/18 je již historií.

26.06.2018 10:00

 

Máme za sebou úspěšnou sezónu 2017/18. Většina týmů skončila v popředí soutěží, kterých se v této sezóně účastnily.

 

Sezóna 2017/18 našeho A-týmu v krajské 1. B třídě, skupina E byla až na závěr jara velmi dobrá. Tým po celou sezónu okupoval nejvyšší příčky tabulky a obsadil konečné 3. místo se 43 body. Kdyby nepoztrácel v posledních pěti utkáních 13 bodů, mohl usilovat o postup do 1.A třídy. Áčko prakticky po celou sezónu pod taktovkou zkušených exligistů Radka Sňozíka, Marka Jarolíma a Jaromíra Šmerdy předvádělo pohledný fotbal, který se musel líbit. Během jara si osahalo „dospělý“ fotbal i několik dorostenců, kteří hlavně v závěru soutěže doslali spoustu příležitostí ke sbírání zkušeností.

 

Starší dorost (U19) skončil v krajské 1. A třídě ve skupině A na 3. místě s 56 body. Tým byl na podzim budován za pochodu, většina hráčů byla ještě ve věku mladšího dorostu. Přesto obstál v zápolení s většinou věkově a fyzicky vyspělejších soupeřů. Od příští sezóny bude dorost rozdělen na dva týmy a je přihlášen do krajského přeboru SKFS v kategoriích staršího a mladšího dorostu.

 

Starší žáci (U15) startující první sezónu v krajské 1.A třídě nezklamali, ve skupině A skončili na 5. místě se 26 body. Nově poskládaný tým příjemně překvapil.

 

Další mládežnická mužstva hrála ve svých kategoriích Okresní přebor Prahy-západ.

Mladší žáci (U-13) – 3. místo oslabeného týmu o čtyři klíčové hráče, kteří loni v létě odešli do ABC Braník, je maximem možností.

Starší přípravka (U-10) – 5. místo ve skupině C.

Mladší přípravka (U-8) – 1. místo ve skupině D. Hráno formou turnajů 6 týmů – suverénní vítězství ve své skupině. V okresním finále všech vítězů jednotlivých skupin obsadila naše přípravka konečné 4. místo.

 

Jak již bylo mnohokrát zmiňováno, dlouholetým problémem je stav našich kabin. V listopadu 2017 byl náš projekt mezi jinými vybrán a navržen k financování našeho investičního záměru, tzn. byla poskytnuta dotace na realizaci projektu rekonstrukce kabin. Přestavba bude zahájena v nejbližší době. Z toho vyplývá skutečnost, všechny týmy FK Lety budou po celý podzim hostovat na hřištích soupeřů a následně na jaře budou hrát všechna utkání na domácím hřišti!

 

Na závěr je třeba poděkovat všem, kteří se podílejí na fungování klubu, kteří se každý týden starají jak o chod klubu, zajištění pravidelných tréninků, organizaci všech utkání jak na domácím hřišti, tak i na hřištích soupeřů. Bez této mravenčí práce a leckdy i podceňované a kritizované, by nebylo možné, aby každý týden pravidelně sportovalo cca 80 dětí a mládeže.