Hodnocení podzimní sezóny 2015

04.01.2016 17:19

FK LETY - hodnocení podzimní sezóny 2015

 

 

A-tým

A-tým se v druhé sezóně krajské 1. A třídy, oddělení A, prezentoval lépe než v loňském období, kdy měl po podzimu 11 bodů. Po odehraných 15 kolech obsazuje 13. příčku s 18 body. Nutno podotknout, že tabulka je nezvykle vyrovnaná. Čtvrtý tým soutěže má 25 bodů, z čehož plyne, že jarní část bude hodně zajímavá. Zimní příprava bude tradičně probíhat od poloviny ledna na zimním turnaji v Radotíně, kde mužstvo prověří týmy převážně z vyšších soutěží.

 

Dorost (U-19)

Dorost účinkuje již osmou sezónu v krajské 1. A třídě. Ve skupině D je po podzimu na 2. místě s 33 body s tříbodovou ztrátou na vedoucí Bohutín. Výsledky dorostu jsou až na zaváhání v Týnci n. Sázavou a Voticích výborné, kromě dvou porážek jen samé výhry. Cílem dorostu pro jarní část je souboj o nejvyšší příčku. Nezanedbatelným problémem je docházka a přístup k tréninkům a utkáním, kdy se po většinu podzimu trénovalo velmi málo a docházka některých hráčů nestála za řeč. Výsledky jsou dílem dlouhodobě budovaného kádru a věkového složení. Tým až na výjimky stačí přehrát ostatní soupeře. Velmi pozitivní jsou časté starty několika dorostenců za A-tým.

 

Starší žáci (U-15)

Druhým rokem stojí u kormidla u starších žáků mladý a ambiciózní Adam Ježek. Tým pravidelně a poctivě trénuje a je po podzimu na 1. místě s 25 body, jeho výkony jsou pozitivní a rýsují se v týmu noví hráči pro tým dorostu.

 

Mladší žáci (U-13)

Tým mladších žáků hraje pod hlavičkou FK Lety/S.K. Černolice již třetí sezónu svou soutěž. Je poskládaný z hráčů odrostlých z přípravky. Pravidlem jsou starty několika hráčů i za starší žáky. Přezimuje v okresním přeboru na druhé příčce se 21 body o horší skóre za vedoucím týmem Rudná/Zbuzany. Pro tuto kategorii je běžné, že kluby se sdružují ve společné týmy, protože zájem mládeže o sportování je v obecné rovině na ústupu.

 

Starší přípravka (U-10)

Starší přípravka (8-10 let) přezimuje v okresním přeboru na 2. místě s 21 body. V této kategorii jsou výsledky jsou pravidelně dvouciferné, nejdůležitější skutečností je, že najednou hraje co největší počet mladých fotbalistů v této kategorii.

 

Mladší přípravka (U-8)

Mladší přípravka (6-8 let) hraje pravidelnou soutěž formou turnajů. Je v čele své skupiny. Projevuje se systematická práce během celého podzimu, ale v žádném případě nejde jen o umístění a body, ale hlavně o výchovu nových fotbalistů.

 

Fotbalová školička (U-6)

Nejmenší (5-6 let) jsou na počátku dlouhé cesty, mnoho z nich po nějaké době zjistí, že je fotbal zase tolik nebaví a přesunou se do jiných sportovních odvětví. Tito nejmenší se seznamují se základy fotbalu. Jejich fotbalový růst je znát každým měsícem, základní herní návyky, smysl pro kolektiv a disciplínu jsou nejdůležitějším stavebním kamenem do budoucna.

 

Závěrem bych si dovolil zhodnotit celé dění v FK Lety. Jsme opravdu klubem, kde má výchova mládeže mnoholetou tradici. Šest mládežnických celků nemá žádný klub široko daleko. Ani města v okolí jako jsou Černošice, Řevnice, Dobřichovice, Radotín nemají srovnatelnou mládežnickou základnu. Co je ale stále větším problémem, že podpoře výchovy mládeže není ze strany FAČR, MŠMT ani ostatní státní správy věnována velká pozornost. Každým rokem ubývá dětí, které jsou ochotny a schopny sportovat a je otázkou, jak dlouho donátoři a sponzoři, kteří podporují činnost klubu, budou schopni tuto nemalou finanční zátěž nadále podporovat.