8. kolo: Choteč - FK Lety 6:3 (1:2)

08.10.2006 00:00 Utkání, ve kterém šlo o vedení v tabulce, silně ovlivnil výkon rozhodčího Vernera z Čisovic! Choteč - FK Lety 6:3 (1:2) branky: Šůra, Kischer, Plánička
Utkání, ve kterém šlo o vedení v tabulce silně ovlivnil výkon rozhodčího Vernera z Čisovic! Již v letošním březnovém referátu z utkání Choteč - FK Lety jsem se zmínil o značně jednostranném rozhodování rozhodčího Vernera. Nerad bych, aby tento referát připomínal hledání alibi z vlastní porážky. Zajímavé na této skutečnosti je, že nasazení tohoto rozhodčího nás během jednoho kalendářního roku potkalo vždy na hřišti Chotče, která je známa svým uměním "naklonit si hřiště" v domácím prostředí ve svůj prospěch. Podivné je i to, že na tak důležitý zápas nebyl nominován delegát, ačkoliv na našich dvou předchozích utkáních byl vždy přítomen. Posílat námitky na výkon rozhodčího na fotbalový svaz je zbytečné, řešení kauzy "Ivánek" v 1. lize jasně ukázalo, že fotbalový svaz na cestu očisty českého fotbalu vůbec nenastoupil a je směšné bez prokazatelných důkazů se o cokoliv pokoušet.
Zápas začal v naší režii, v 5. minutě nastřelil břevno branky domácích Soukup. V 11. minutě jsme již vedli po střele Šůry - 0:1. V 19. minutě to již bylo 0:2, po dlouhém autovém hodu unikl Kischer a zvýšil naše vedení. Hra se vyrovnala a hrál se rychlý a pohledný fotbal. V 41. minutě po standardní situaci snížili domácí na 1:2.
V přestávce začali "úřadovat" domácí funkcionáři, zavřeli se s rozhodčím Vernerem v kabině rozhodčího a po přestávce se na hřišti děly divy. V 51. minutě po rychlém protiútoku zvýšil vedení hostí na 1:3 Plánička. Mezi 55. a 65. minutou se začaly dít nevídané věci. Nejprve byla proti hostům odpískána penalta po předchozím nejméně 5 metrovém postavení mimo hru 2 hráčů domácích - 2:3! Vzápětí domácí vyrovnali z další standardky těsně za hranicí pokutového území a korunu všemu dodala odpískaná "malá domů" v našem pokutovém území, ze které se domácí dostali do vedení - 4:3. Tyto podivné výroky natolik ovlivnily utkání, že nemělo moc velký význam v něm pokračovat. Domácí pak v závěru pohodně vstřelili další 2 branky.
Opětovně se táži, zda takto řízený fotbal neznechucuje spoustu lidí, kteří do něj vkládají svůj čas, energii a leckdy i své vlastní finační prostředky, starají se o hřiště, o jejich zázemí, pečují o mládež, která by se jinak nejspíše toulala po ulicích, trávila většinu volného času u počítačů apod.? Otázka ztráty sponzorů je nasnadě.