21. kolo dorost SK Jince 1921 - FK Lety 5:5 (2:1)

14.05.2017 13:25

Venkovní nervy drásající zápas skončil remízou s hokejovým výsledkem 5:5.

Domácí měli raketový nástup a hned ve 2. minutě upláchl domácí útočník našim obráncům a v klidu otevřel skóre – 1:0. Dorostenci asi ještě spali a Chvátal musel zneškodnit další tři šance v rychlém sledu. Postupem se hra vyrovnala a srovnání zařídil Záhora, který se trefil ve 32. minutě hlavou – 1:1. Srovnaný stav trval pouze 10 minut, když se poté trefil opět rychlý domácí útočník – 2:1.

Do druhého dějství jsme chtěli vstoupit aktivně, jenže po sedmi minutách jsme prohrávali o dvě branky – 3:1. Po obdržené brance přišla série rohových kopů, ve kterých jsme byli velice nebezpeční. Po jednom z nich se ve vápně rychle zorientoval Veselý a opuštěný míč uklidil do branky, jedná se o jeho první gól v dorostenecké kategorii – 3:2. V 59. minutě jsme zahrávali další rohový kop, kterého se ujal Růžička, který zatočil míč přímo do branky a bylo srovnáno – 3:3. V této chvíli jsme byli na koni a začalo se dařit. V 61. minutě si na centrovaný míč naskočil Záhora, který hlavičkoval přímo do šibenice – 3:4. Hrál se fotbal na horu dolu. V 64. minutě si domácí středopolař navedl míč a vystřelil z dálky, v tuto chvíli si Chvátal vybral nešťastný zákrok a inkasoval – 4:4. Naši hráči se nenechali rozhodit a v 67. minutě jsme strhli vedení opět na naši stranu, již potřetí se dnes Záhora trefil hlavou – 4:5. Avšak za další 3 minuty bylo pět srovnáno. Domácí hráč přifilmoval souboj s Růžičkou v našem pokutovým území, rozhodčí se nechal oklamat a nařídil nesmyslný pokutový kop, který domácí proměnili – 5:5. S přibývajícím čase se tempo uklidnilo, ale do konce zápasu jsme si vytvořili další dvě šance. Do první se dostal Strnad, který střílel z desítky nepochopitelně šajtlí. V druhé šanci se akrobaticky prosadil Růžička a jeho pokus směřoval do růžku branky, ale domácí brankář zasáhl a vyškrábl míč ven.

V zápase bohatém na góly byla remíza asi spravedlivá. O lepší výsledek jsme přišli kvůli špatné organizaci hry v obranné řadě.

Branky: 3x Záhora, 1x Růžička, Veselý