15. kolo A-tým FK Lety - SK Chlumec 2:0 (1:0)

01.04.2018 06:44

15. kolo FK Lety - SK Chlumec 2:0 (1:0) Cipra, Turek

 

Sestava: Sňozík - Turek, Šmerda, Josef Baubín, Marek Baubín - Dominik Kischer, Pospíšil, Cipra, Martin Kischer (75. Čermák) - Nejepsa (88. Rosenkranz), Chalupa (90. Koníček)

 
I druhé jarní utkání jsme zvládli. Oba týmy nechtěly inkasovat jako první, zpočátku se hrál opatrný fotbal. První příležitost měli hosté v 20. minutě po zahrané standardce, kdy prudce centrovaný míč těsně minul šibenici Sňozíkovy branky. Domácí postupně získávali svou kombinační hrou půdu pod nohama a v 36. minutě udeřili. Cipra si narazil míč v pokutovém území hostů s Nejepsou a nedal křižnou střelou na zadní tyč brankáři hostů šanci - 1:0. V 41. minutě nastřelil po sólu Nejepsa tyč branky hostí. O čtyři minuty později dostali domácí míč do sítě, ale po domnělém postavení mimo hru nebyla branka uznána!
Po přestávce ovládli domácí hru a jen neproměňování šancí je připravilo o vyšší výhru. V 49. minutě vystřelil Chalupa, míč však těsně minutl tyč branky hostů. Chalupa v 63. minutě hlavičkoval míč do sítě, ale ani tato branka nebyla pro postavení mimo hru uznána. Dvě minuty nato pronikl do pokutového území Nejepsa, ale na poslední chvíli byl jeho průnik zblokován na roh. V 76. minuitě zahrávali domácí standardku, míč dvakrát stačil brankář hostů vyrazit před sebe, ale nakonec jej do sítě dorazil nekompromisní Turek - 2:0. Ještě v 84. minutě mohl zvýšit střídající Čermák, vyběhnuvšího brankáře hostů přehodil, míč však šel těsně vedle opuštěné branky. Hosté se v poslední minutě dostali k možnosti zkorigovat výsledek, ale střela z malého vápna šla těsně vedle.