14. kolo A-tým FK Rudná - FK Lety 0:2 (0:1)

24.03.2018 16:20

14. kolo FK Rudná - FK Lety 0:2 (0:1) Turek, Chalupa

 

Sestava: Sňozík - Šmerda (83. Marek Baubín), Pospíšil, Josef Baubín, Turek - Dominik Kischer, Kratochvíl, Cipra, Martin Kischer - Nejepsa, Chalupa

 

Po nepříliš povedené zimní přípravě jsme úspěšně vstoupili do jarní mistrovské sezóny. Bez nemocného Marka Jarolíma a dalších hráčů odvedli hosté disciplinovaný výkon v defenzivě a směrem dopředu čekali na své šance, které když přišly, byly prakticky všechny využity ke skórování. Hodně namotivovaní domácí vstoupili do utkání s velkým odhodláním, snažili se co nejrychleji o vstřelení gólu, ale na nerovném terénu je míč často neposlouchal. Hosté čekali na svou příležitost, jež přišla po faulu na Nejepsu před pokutovým územím domácích v 34. minutě. Šmerda nasměroval míč přesně na hlavu nabíhajícího Turka, který nedal domácímu brankáři šanci - 0:1. Zbytek poločasu se odehrál mezi pokutovými územími bez výrazné šance. 

Po přestávce domácí vystřídali se snahou o vyrovnání. V 50. minutě se dostali domácí do pokutového území, střela domácího útočníka nemířila mezi tyče, dorážku z úhlu bez problémů chytil Sňozík. Hosté mohli zvýšit skóre v 69. minutě, kdy po Šmerdově zahraném trestném kopu se míč odrazil k Nejepsovi, který z hranice pokutového území přestřelil. Hosté zvýšili v 73. minutě, po křídle unikl Turek, nacentroval míč na nabíhajícího Chalupu, který z voleje nedal domácímu brankáři sebemenší šanci - 0:2. Domácí se pokusili o závěrečný nápor, ale jen několik centrů proletělo pokutovým územím bez velkého ohrožení branky Sňozíka. Za hosty mohl ještě v závěru zvýšit uniknuvší Nejepsa, ale své sólo nedotáhl v třetí branku. Hosté si za svůj disciplinovaný výkon zaslouženě odvážejí tři body.