12. kolo A-tým FK Lety - SK Petrovice u Sedlčan 2:0 (1:0)

12.11.2017 06:44

12. kolo FK Lety - SK Petrovice u Sedlčan 2:0 (1:0) Nejepsa, Jiří Kischer

 

Sestava: Sňozík - Šmerda, Pospíšil, Josef Baubín, Rosenkranz - Dominik Kischer (89. Císař), Kratochvíl, Jarolím (17. Marek Baubín), Jiří Kischer - Nejepsa (88. Janich), Chalupa

 

Kvalitní soupeř odešel poražen, ač měl po většinu utkání více ze hry. Domácí po sérii méně povedených zápasů se vrátili k bojovnosti a důrazu, což se ukázalo jako rozhodující na misce vah. Domácí se ujali vedení ve 14. minutě, kdy na pas Jarolíma naběhl Nejepsa, udělal kličku obránci a křižnou přízemní střelou otevřel skóre - 1:0. Hosté dobře kombinovali a drželi míč na svých kopačkách. Jejich první příležitost vychytall v 26. minutě Sňozík, který vyrazil dorážku z několika metrů. Domácí Kratochvíl nebezpečně vystřelil v 39. minutě z protiútoku, brankář hostů jeho ránu stačil vyrazit. Minutu nato prokličkoval do pokutového území hostů Chalupa, jeho střela z úhlu však minula branku.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, hosté měli převahu, domácí čekali na příležitost k brejku. Nepříjemnou hlavičku vyrazil Sňozík na roh v 46. minutě. Podobná situace se opakovala o 20 minut později, Sňozík vytáhl skvělý zákrok a míč po hlavičce vyrazil do bezpečí. Domácí se dočkali v 71. minutě druhého gólu, Šmerda z křídla nacentroval míč do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Jiří Kischer a přes obránce a brankáře dotlačil míč do sítě - 2:0. Hosté začali hrát vabank, což byla voda na mlýn domácích. Zvýšit mohl v 78. minutě Nejepsa po narážečce s Chalupou, jeho střela však skončila těsně vedle šibenice branky hostů. V 90. minutě unikl obraně hostů střídající Císař, jeho střelu vyrazi brankář hostů na Chalupu, který v překvapení všech minul opuštěnou branku hostů.