A-tým - jaro 2005

02.07.2005 00:00 A-tým skončil v okresním přeboru Praha-západ na 8. místě s bilancí 26 zápasů, 11 vítězství, 2 remízy, 13 porážek, skóre 42:61, 35 bodů. Po podzimní část ročníku 2004/05 Okresního přeboru Praha-západ skončil A-tým na 9.místě s bilancí: 13 zápasů, 6 vítězství, 1 remíza, 6 porážek, skóre 22:31.
Zimní příprava byla zahájena 8.1.05 na nově otevřeném tréninkovém hřišti s umělým osvětlením a povrchem. Získali jsme možnost trénovat i v zimních měsících na kvalitním terénu. Bohužel těchto možností jsme nevyužili a zimní příprava nesplnila mé očekávání. Hráči se omlouvali z nejrůznějších a nejroztodivnějších důvodů, často dávali přednost jiné zábavě, někteří se věnovali jiným sportům, které pro fotbalovou formu a výkonnost nemají prakticky žádný význam.
Mužstvo bylo během zimní přestávky posíleno o Martina Mňuka z Gordicu Praha a počátkem dubna doplnil kádr Vilém Drašnar.
Mistrovská utkání jsme zahájili smolnou porážkou na hřišti Rudné, kde jsme obdrželi rozhodující branku 5 minut před koncem v době našeho velkého náporu. První zápas bývá vždy velmi důležitý pro rozjezd v sezóně, tým se nechytl a následovala hrozivá série dalších 5 zápasů bez vítězství. Po čtvrté porážce se rozhodl přerušit svoji činnost u týmu vedoucí mužstva Milan Demjanneko. V tomto období jsme při trénincích začali dohánět to, co jsme během zimy zanedbali. Do formy se pomalu dostávali Mňuk a Karpiv, který se vrátil z Ukrajiny necelý týden před zahájením mistrovských zápasů ve velmi špatné kondici a špatné herní pohodě. Dalším impulsem pro zlepšení herního projevu i výsledků byl návrat V.Drašnara, který vnesl do kabiny i na hřiště vítězného ducha. Začala série 3 vítězných zápasů, z toho 2 na hřištích soupeřů. Tyto výsledky se ukázali jako rozhodující pro celou sezónu. Po třetím vítězství v Černošicích jsme se již 4 kola před koncem soutěže zachránili. Hned v dalším zápase na hřišti Krňan se nám toto uspokojení ze záchrany vymstilo. Ztratili jsme vedení 2:0 a nakonec po fatálních chybách rozhodčího zbytečně prohráli 2:3. V dalším kole jsme přivítali v místním derby vedoucí tým soutěže Mníšek p.B. Hosté přijeli definitivně stvrdit svůj postup do krajské soutěže, náš tým překazil hostům oslavy remízou 2:2 v pohledném a kvalitním zápase plném zvratů a napětí až do poslední minuty. V předposledním kole jsme zavítali na hřiště již sestupující Davle, kde jsme po zodpovědném výkonu suverénně zvítězili 4:0. V posledním utkání s Libčicemi jsme zvítělili po vyrovnaném průběhu 1:0.
Jádro našeho týmu je postaveno převážně na našich odchovancích z Letů a blízkého okolí doplněných několika zkušenými fotbalisty, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží. V tomto trendu budeme i nadále pokračovat. Na podzim přecházejí do A-týmu z dorostu tři talentovaní hráči – Jan Nádr, Petr Gregor a Ondřej Prosický. Záleží jen na nich, jak se dokážou poprat o místo v sestavě a jak zapadnou do kolektivu hráčů A-týmu.