A-tým - hodnocení podzimní soutěže

28.11.2004 00:00 Po podzimní části ročníku 2004/05 Okresního přeboru Praha-západ skončil A-tým na 9.místě s touto bilancí: 13 zápasů, 6 vítězství, 1 remíza, 6 porážek, skóre 22:31. Nejlepším střelcem podzimu se stal Lukáš Kučera s 5 góly, 4 branky vstřelili Pavel Šindelář a Ivan Karpiv. Všech 13 utkání odehráli Milan Demjanenko, Lukáš Kučera a Pavel Šindelář.
Kádr mužstva se v létě bohužel nepodařilo posílit, došlo k oslabení ofenzívy odchodem 2 tahounů z jara Prušinovského a Kašeho. Naopak zpočátku podzimu nám ve 3 zápasech pomohl František Novotný, než došlo k jeho vážnému zranění. V závěru sezóny nám pomohl dlouholetý kapitán Petr Růžička ve 4 zápasech, kdy se mužstvo po sérii 5 zápasů bez vítězství nemohlo psychicky „chytit“.
Náš tým je postaven převážně na našich odchovancích z Letů a blízkého okolí doplněných několika zkušenými fotbalisty, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží. V tomto trendu chceme nadále pokračovat, i když na několika postech je třeba zvýšit konkurenci a rozšířením kádru zvýšit i tréninkovou morálku a tlačenici o místa v sestavě. Konečně jsme začali jednat o posilách a věřím, že Vám pro jarní část konečně připravíme překvapení v podobě kvalitních posil. Post brankáře máme dobře pokryt 2 kvalitními brankáři. Obrana není úplně v optimální podobě, ale lze postupně očekávat konsolidaci této řady. Záloha je naší nejmladší řadou, kde většina hráčů zatím sbírá zkušenosti, ale její herní projev je na vzestupu. Kde nás nejvíce tlačí bota je ofezíva, kdy doposud nemáme v kádru žádného klasického útočníka, a kde po celý podzim zaskakovali hráči ze zálohy a dokonce i z obrany. Dalším nedostatkem, na kterém musíme zapracovat, je málo tzv. vítězných tipů a morálních tahounů mužstva. Leckdy nám chybí větší vůle poprat se o vítězství, ačkoliv se nám na podzim podařilo zvrátit nepříznivý vývoj v 5 zápasech (v 11 případech jsme obdrželi úvodní branku zápasu!!!). Tyto údaje svědčí o špatné koncentraci týmu v úvodech utkání, což je jedna z mnoha věcí, které je třeba zlepšit.
Díky nově otevřenému tréninkovému hřišti s umělým povrchem máme možnost trénovat i v zimních měsících na kvalitním terénu. V předchozích letech jsme museli pronajímat za nemalé finanční prostředky pro období zimní přípravy halu v Dobřichovicích.