24. kolo A-tým SK Slavia Jesenice - FK Lety 4:1 (2:0)

14.05.2023 06:42

24. kolo SK Slavia Jesenice - FK Lety 4:1 (2:0) Skácel

 

Sňozík - Švejda, Cipra (6. Kubata), Janich, Měchura - Veselý, Kratochvíl, Černý (83. Krtek), Jiří Kischer - Koštialik, Skácel


Nadšeně bojující domácí tým přehrál hosty nasazením a rychlostí. Domácí se ujali vedení již ve 4. minutě, kdy po rozehraném přímém kopu skončila hlavička v síti - 1:0. Poté se domácí stáhli na vlastní polovinu a podnikali do otevřené obrany nebezpečné protiútoky. Hosté sice hráli na polovině domácích, ale bez gólového efektu. Šance Koštialika, Skácela přinesli jen nastřelené břevno domácí branky a zblokovanou střelu, se kterou si domácí brankář poradil. Domácí do přestávky zahodili též dvě tutovky, první z nich chytil Sňozík a druhá skončila neproměněnou penaltou nad brankou. V 42. minutě zvýšili domácí po dalším rychlém protiútoku, domácí útočník unikl obraně hostů, Sňozík jeho střelu vyrazil, ale na další dorážku již nestačil - 2:0.
Po přestávce zamkli hosté domácí na jejich polovině, Skácel hlavičkoval nad branku. V 52. minutě se po zmatku v pokutovém území domácích odrazil míč ke Skácelovi, který jej usměrnil do sítě - 2:1. Domácí kontrovali a chvíli nato se domácí útočník dostal před Sňozíka, ale netrefil branku. Hosté ještě několikrát ohrozili branku domácích, největší šanci zmařil Veselému domácí obránce, který vykopl míč z brankové čáry. V závěru navýšili domácí svůj náskok, dva rychlé protiútoky do otevřené obrany v 82. a v 90. minutě upravily konečné skóre na 4:1.