22. kolo A-tým FK Olympie Zdice - FK Lety 2:2 (0:0)

30.04.2023 08:37

22. kolo FK Olympie Zdice - FK Lety 2:2 (0:0) Veselý, Černý

 

Junek - Měchura, Švejda, Cipra (51. Krtek, 90. Květoň), Janich - Dominik Kischer, Kratochvíl, Černý, Jiří Kischer - Veselý (79. Kubata), Polák

 

Svižný fotbal na hřišti druhého týmu tabulky. První příležitost měl hostující Polák, ale jeho hlavička skončila vedle branky. Domácí měli velkou příležitost po dlouhém pasu za obranu, kdy dorážku stačil Junek vyrazit na roh. Chvíli nato reklamovali domácí pokutový kop, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Před přestávkou se uvolnil Polák, jeho střelu z hranice pokutového území vyrazil domácí brankář na tyč. Vzápětí dostal zpětnou přihrávku Černý, jeho přízemní střelu chytil domácí brankář.
Hned po přestávce se po dlouhém pasu a uklouznutí brankáře domácích dostal do šance Jiří Kischer, ale promáchl. Poté se dostal ke střele Polák, brankář domácích vyrazil míč na roh. V 55. minutě se ujali domácí vedení, hosté zbytečně ztratili míč na polovině a rychlý protoútok dotáhli domácí ke střele, která rozvlnila síť - 1:0. Tři minuty nato se k odraženému míči v pokutovém území domácích dostal Veselý, jeho dorážka si našla cestu do branky - 1:1. V 66. minutě překlopili hosté vedení na svou stranu, Veselý přihrál Černému a jeho přízemní střela z 20 metrů skončila v brance - 1:2. Chvíli nato přestřelil Kratochvíl z nebezpečné vzdálenosti domácí branku. Domácí v 73. minutě srovnali domácí skóre utkání, na standardku si naskočil domácí útočník a hlavou srovnal - 2:2. V závěru domácí vystupňovali svůj tlak. V 85. minutě obešel střídající útočník i Junka v brance hostů, ale míč mu na poslední chvíli odkopl do bezpečí vracející se Janich. Pro oba týmy zasloužený bod.