15. kolo A-tým FK Lety - FC Jílové 4:1 (1:0)

09.06.2024 06:58

15. kolo FK Lety - FC Jílové 4:1 (1:0) Koštialik, Švejda, Dominik Kischer, vlastní

 

Štěpán - Kuzhalev, Švejda, Pechar (21. Chalupa), Janich - Dominik Kischer, Kratochvíl, Černý, Poslední - Koštialik (88. Krtek), Měchura


FK Lety bude opět účinkovat v přístí sezóně v krajské 1.B třídě! Končí sezóna reorganizace, kdy posledních šest týmů v tabulce sestupuje do okresních přeborů.
Domácí byli od úvodní minuty pod tlakem hostů a hlavně vlastní nervozity. Hosté měli v úvodu hned dvě velké příležitosti, ale ani jedna neskončila v síti. Poté se osmělili i domácí, ale přízemní střelu Koštialika vyrazil brankář hostí. Hosté poté kontrovali, nebezpečnou střelu z dvaceti metrů vyrazil Štěpán na roh. Domácí mohli skórovat po rohovém kopu, kdy střelu Švejdy vyrazil brankář hostů a dorážku Chalupy odvrátila obrana hostů. Největší příležitost měli hosté po kolmém pasu, kdy jejich útočník postupoval sám na branku, ale jeho přízemní střela ji těsně minula! Vzápětí uvolnil Švejda dlouhým pasem Posledního, jeho střelu však vyrazil brankář hostů. Další šanci měl vzápětí Koštialik, který unikl obraně hostů, ale jeho klička brankáři byla dlouhá a z úhlu už nestačil uklidit míč do opuštěné branky hostů. V 30. minutě presovali domácí několika hráči obranu hostů, která zazmatkovala a malá domů skončila v síti - 1:0. Hosté mohli vyrovnat těsně před přestávkou, ale po prudkém centru skončila hlavička mimo tyče.
Druhý poločas již byl ze strany domácích jiný. V 49. minutě unikl Koštialik, jeho sólo skončilo na tyči, ale než stačila obrana hostů zareagovat, ten samý hráč míč doběhl a z těžkého úhlu jej dorazil do branky - 2:0. Domácí pokračovali v náporu, aktivně hrající Koštialik unikl po křídle, jeho nebezpečnou střelu vyrazil nohou brankář hostů. Hosté mohli snížit po rychlém protiútoku, kdy postupovali jejich čtyři hráči na dva domácí, ale svou akci nedotáhli do úspěšného konce. Obrovskou šanci domácích vychytal brankář hostí, který vyrazil hlavičku Chalupy z bezprostřední blízkosti. V 69. minutě opět unikl obraně hostí Koštialik, v pokutovém území byl brankářem faulován a z nařízené penalty zvýšil Švejda na 3:0. V 80. minutě byl na druhé straně faulován útočník hostů a z nařízené penalty snížili hosté na 3:1. V závěrečných pěti minutách ještě vyrazil nepříjemný oblouček Koštialika brankář hostí na roh. V 88. minutě se po pasu Švejdy ocitl před brankou hostů Dominik Kischer a jeho přízemní střela na přední tyč ukončila gólové hody - 4:1. Po závěrečném hvizdu spadl domácím kámen sestupu ze srdce a již se mohou těšit na příští sezónu, která přinese spoustu nového.