14. kolo A-tým TJ Sokol Nová Ves pod Pleší - FK Lety 1:4 (1:1)

16.06.2024 07:16

14. kolo TJ Sokol Nová Ves pod Pleší - FK Lety 1:4 (1:1) 2x Koštialik, 1x Popovits, Chalupa

 

Štěpán - Ward, Švejda, Kuzhalev, Měchura - Lukáš Květoň (65. Chalupa), Kratochvíl, Černý, Krtek (85. Michal Květoň) - Koštialik, Popovits


Poslední utkání sezóny rozhodli hosté v poslední čtvrthodině. Hosté začali náporem, brzy po výkopu se dostal na hranici velkého vápna ke střele Černý, jeho střela těsně minula horní roh domácí branky. V 8. minutě se již radovali hosté, středem hřiště unikl Popovits, před vybíhajícím brankářem nezištně přihrál Koštialikovi, který uklidil míč do prázdné branky - 0:1. Domácí po obdržené brance začali dobývat branku hostů. Po dlouhém autu chytil Štěpán nebezpečnou hlavičku domácího útočníka na brankové čáře. Ve 20. minutě zahrál Kuzhalev rukou v pokutovém území, domácí zahrávali nařízenou penaltu, ale Štěpán ji kryl! Další příležitost domácích opět chytil dobře chytající Štěpán. Poté se dostal do velké šance Popovits, jeho střelu stačil tečoval domácí obránce a míč skončil těsně vedle domácí branky. V 38. minutě bylo srovnáno, po zahrané standardce hlavičkoval domácí hráč do malého pokutového území, kde byl u míče nejrychleji domácí útočník a protlačil míč do sítě - 1:1.
Druhý poločas byl vyrovnaný, útoky se přelévaly z jedné strany na druhou bez vážných příležitostí. Až v 72 minutě se uvolnil střídající Chalupa a jeho prudká střela zazvonila o tyč domácí branky. V 77. minutě poslal Krtek křižný pas na nabíhajícího Koštialika, který z úhlu překonal domácího brankáře - 1:2. V 83. minutě odcentroval Koštialik míč do pokutového území a nabíhající Popovits dorazil míč do domácí sítě - 1:3. V 90. minutě přidal Chalupa přesnou ranou čtvrtou branku hostí po sólu Měchury a sezóna 2023/24 stáhla oponu.