14. kolo A-tým TJ Sokol Nová Ves pod Pleší - FK Lety 1:3 (0:1)

12.06.2022 07:08

14. kolo TJ Sokol Nová Ves pod Pleší - FK Lety 1:3 (0:1) Kubata, Čermák, Král

 

Sestava: Sňozík - Janich, Švejda (71. Michal Květoň), Měchura, Marek Baubín - Král, Dominik Kischer, Copra (57. Kratochvíl), Krtek (61. Čermák) - Koštialik (67. Veselý), Kubata

 

Oba týmy bez starostí se záchranou hrály již jen o pořadí v tabulce. Přesto se hrál po celé utkání svižný fotbal. Hosté se ujali vedení ve 4. minutě, kdy si na centr Krtka naběhl Kubata a hlavou otevřel skóre - 0:1. Poté se hra převážně odvíjela mezi oběma pokutovými územími, hosté pozorně bránili. Domácí zahrozili v 31. minutě, kdy hlavičku domácího hráče z malého vápna chytil pozorný Sňozík. Z protiútoku se dostali hosté do gólovky, ale dorážka Koštialika skončila těsně mimo tyče. Domácí měli do přestávky ještě jednu příležitost, po rohovém kopu chytil Sňozík další střelu z bezprostřední vzdálenosti od jeho branky.
Druhý poločas začali domácí rychlou akcí na jeden dotek, po narážečce se domácí útočník ocitl přes Sňozíkem, ale jen vyprášil jeho rukavice. Hosté navýšili svoje vedení v 61. minutě, po křídle unikl Kubata, jeho přízemní centr dorazil do sítě střídající Čermák - 0:2. V 68. minutě po pasu za obranu se ocitl Kratochvíl sám před domácím brankářem, ale jeho střela skončila vedle branky. Vzápětí podnikli domácí rychlý útok, na jehož konci fauloval Měchura domácí útočníka v pokutovém území a z nařízené penalty domácí snížili na 1:2. Poté vystupňovali domácí svůj tlak a tvrdost na hranici únostnosti a vypracovali si dvě gólovky. První skončila vedle branky, zpětnou přihrávku nedostal domácí hráč mezi tři tyče. Druhá šance skončila na břevně Sňozíkovi branky, přetažený centr dobře trefil domácí útočník a orazítkoval břevno. Domácí otevřeli hru a hosté toho využili a vypracovali si několik příležitostí ke skórování. Z jedné z nich uklidnil hosty po přihrávce Čermáka Král, jež dorazil jeho centr do domácí branky - 1:3. Hosté dohráli utkání v deseti hráčích, protože se v 80. minutě zranil Kubata a všichni náhradníci již byli na hřišti.